Sekapark Mevlevî Evi’nde yoğun bir katılımla gerçekleşen Kocaeli Şair ve Yazarlar Derneği 3’üncü olağan Genel Kurulu’nda Alptekin Cevherli Başkanlığa 2’nci kez yeniden seçildi.
Kocaeli Şairler ve Yazarlar Birliği, 2004 yılında Kocaelili bir grup edebiyatçının bir araya gelmesiyle hayat bulmuş gayri resmi bir sivil toplum örgütüyken hızla genişleyerek Haziran 2011 itibariyle Kocaeli Şair ve Yazarlar Derneği adıyla resmi dernek statüsü kazandı.
Hâlen SEKAPARK Mevlevî Evi’nde toplantılarına devam eden Dernek, yurt içi ve yurt dışından getirdiği Türkçe uzmanlarının konferanslarıyla da ses getirmeye devam ediyor.
24 Aralık Cumartesi günü saat 11’de Seka Park Mevlevi Evi’nde gerçekleştirilen Kocaeli Şair ve Yazarlar Derneği 3. Olağan Genel Kurulu’nda Divan Başkanlığına Selçuk Düzgün, Divan Başkan Yardımcılığına Seyfettin Karamızrak, Kâtip Üyeliğe Ferhat Yüksel seçildi.
Divan seçiminden sonra aziz şehitlerimiz için saygı duruşu yapıldı ve hep bir ağızdan İstiklâl Marşı okundu. Faaliyet raporu, denetim kurulu raporu ve tahmini bütçe ibra edildi. Seçimde Başkan adaylığını açıklayan Alptekin Cevherli, başka aday çıkmaması sebebiyle kendi listesiyle seçime girdi. Oy birliği ile seçilen yeni Yönetim Kurulu ve Denetim Kurullarının asil ve yedek listeleri şu şekilde oluştu:Yönetim Kurulu Asil Liste
1. Alptekin Cevherli
2. Ertuğrul Kemaloğlu
3. Süleyman Pekin
4. Dr. Erol Koca
5. Seyfettin Karamızrak
6. Gültekin Yazıcı
7. Talha Dülgerbaki
2. Ertuğrul Kemaloğlu
3. Süleyman Pekin
4. Dr. Erol Koca
5. Seyfettin Karamızrak
6. Gültekin Yazıcı
7. Talha Dülgerbaki
Yönetim Kurulu Yedek Liste
- Semiha Lavas Özkol
2. Gülbahar Kahraman
3. Şükrü Çakır
4. Zeki Topaloğlu
5. Cahit Büyükanber
6. Yusuf Ünel
7. Belgin Bayram
Denetim Kurulu Asil Liste
1- Selçuk Düzgün
2- Behice Karadeniz
3- Mustafa Atalay
2- Behice Karadeniz
3- Mustafa Atalay
Denetim Kurulu Yedek Liste
1-Bahattin Omurcan
2- Ensar Emir
3- Hilâl Topal’’
2- Ensar Emir
3- Hilâl Topal’’
Bu sonuca göre Kocaeli Şair ve Yazarlar Derneği Yeni Yönetim Kurulu Başkanlığına Alptekin Cevherli yeniden seçilirken, Denetim Kurulu Başkanlığına da Selçuk Düzgün seçilerek görevlendirildi.






