Kocaeli sürekli ve en çokgöç alan illerimizden biri. Türkiye’nin pek çok ilinden göç alan Kocaeli’de çok sayıda hemşeri derneği bulunuyor.

Henüz dernekleşmeyen ancak tanışma ve biraraya gelme çabasında olan bir grup Burdurlu, İzmit Öğretmenevinde iftarda buluştu. İftara katılan aileler arasında ilimizin tanınmış pek çok siması da yer aldı.

Organizasyonu düzenleyen, emekli öğretmen Nilgün Doğanay teşekkür konuşmasında “Ben uzun yıllardır Kocaeli’de yaşıyorum. Belki pek çoğunuz da yıllardır burada yaşıyor. Ben hemşerilerime çok değer veriyorum. Zaman zaman görüşüyor bir araya geliyorduk. Ama bu buluşmaları biraz daha geleneksel hale getirip genişletelim ve tanışamadığım hemşerilerimle de tanışma fırsatı bulayım istedim. Bu akşam geldiğiniz için teşekkür ederim. Yaklaşık iki ay önce de bir tanışma toplantısı yapmıştık. Bugün yeni kişiler de katıldı çok memnun oldum. Bazı hemşerilerimiz de mazeretleri nedeniyle katılamadı. Bu şekilde adım adım da olsa büyüyelim ve dernekleşelim. Ben birlik beraberliğe ve dayanışmaya çok önem veriyorum. Şehrimizi ve kültürümüzü Kocaeli’de tanıtalım. Hatta ilimize kültür gezileri düzenleyelim. Kocaeli’de okuyan Burdurlu öğrencilerimize de sahip çıkalım düşüncesindeyim. Dernekleşme konusunda bize hukuki konularda yardımcı olacak hemşerilerimiz de aramızda. Avukat Şeref Gönenli’den bize bu konuda bir bilgilendirme konuşması yapmasını istiyorum. ” Dedi.

Daha sonra  yaptığı konuşma ile dernekleşmenin öneminden bahseden Şeref Gönenli:

” Kocaeli aslında âdeta küçük bir Türkiye. Hemen her şehrimizden göç alan bir ilimiz. Her yıl neredeyse bir Anadolu şehir nüfusu kadar göç alan ve aynı zamanda hemşeri derneklerinin yoğun faaliyet gösterdiği bir kent. Biz de bu akşam Nilgün hanımın emek ve gayretleriyle biraraya geldik. Nilgün hanıma ve katılımlarınızdan dolayı da sizlere teşekkür ediyorum. Dernekleşmenin getireceği bazı zorluklar olacaktır ancak bunların üstesinden gelebiliriz. Derneğin kuruluş ve faaliyetleri konusundaki hukuki süreçlerle ilgili katkıda bulunacak şahsımla birlikte başka avukat arkadaşlarımız da mevcut. Bu açıdan dernekleşmemiz zor olmayacaktır. Yeter ki bunun önemini kavrayıp bir araya gelme isteğimizi ortaya koyalım. Biz Kocaeli’de yaşayan Burdurlular olarak iki ayrı misyon yüklenebiliriz. Hem Burdur kültürünü tanıtmak ve yaşatmak, hem de Kocaeli kent kültürüne sahip çıkmak. Sonuçta doğduğumuz şehirden çıkıp Kocaeli’ye yerleştik. Burdur’a da Kocaeli’ye de katkıda bulunabiliriz. Böylece klasik  mikro milliyetçilik ve hemşericilik anlayışından çıkıp, hem doğduğumuz şehir Burdur’un,  hem doyduğumuz şehir Kocaeli’nin kültürüne sahip çıkan ve katkı sunacak bir adım atabiliriz. Bu şehrin güzelleşmesi için yapacağımız her katkı hem bizlere hem de tüm şehir sakinlerine fayda sağlayacaktır. Bu süreçte elimden geldiğince görev üstlenmeye hazırım. Sizlerin de katkısıyla güzel bir dayanışma örneği gösterebiliriz” diyerek teşekkür etti.

İftar sonrası çay eşliğinde samimi sohbet ve tanışma faslına geçildi.

Nilgün Doğanay ve Şeref Gönenli, bundan sonraki buluşma ve etkinliklerin hem sosyal medya üzerinden duyuracaklarını hem de daha geniş katılımlı olması için gayret edeceklerini söylediler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir