Yaklaşan yerel seçimler öncesi aday adayları sahaya inmeye başladı. Kocaeli’de bütün belediye başkanlarının değişeceği herkes tarafından artık kabul edilmiş durumda. İttifak kararı almış partilerin yanısıra, ittifak hazırlığı içerisinde olan partiler partiler seçime kısa bir süre kalmasına rağmen henüz aday adaylık başvurusu sürecini başlatmış durumdalar.
30 Mart 2019 tarihinde yapılması planlanan mahalli seçimler için ilk startı Gebze Belediye Başkanlığı için Adalet ve Kalkınma Partisi’ne geçen Yüksel Ercan yaptı. Ercan resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda adeta ders niteliğinde ki vaatlerini şöyle sıraladı:
12.Gebze’ye belediye başkanı seçilirsem sürücülerin Korna çalmaması-konvoy yapmaması-vatandaşların yere tükürmemesi-yerlere çöp atmaması için gerekli bütün tedbirlerin alınmasını sağlayacağım.
12.Gebze’ye belediye başkanı seçilirsem ilk gün ilgili kuruma Mal beyanında bulunacağım ve bütün kamuoyuna ilan edeceğim.
Dönem içinde yada sonunda mal varlığımda bir artış olduğu takdirde kendimi Savcılığa ihbar edeceğim.
11.Gebze’ye Belediye başkanı olursam binlerce-onbinlerce vatandaşın katılacağı “Kitap okuma günleri” düzenleyeceğim.
10.Gebze’ye belediye başkanı olursam yaptığım-yapacağım projeleri asla olağanüstü görseller ile duyurmayacağım.Görüntü kirliliğine ve israfa izin vermeyeceğim.
Varandaşın parasını çar-çur ettirmeyeceğim.
9.Gebze’ye belediye başkanı seçilirsem israfı önlemek tasarruf etmek adına bütün imkanları seferber edeceğim.
8.Gebze’ye belediye başkanı seçilirsem Noter’den “ Bir dönem Başkanlık yapacağıma dair” Taahhütname vereceğim.ikinci dönem için kesinlikle adaylık başvurusu yapmayacağım.
7.Gebze’ye belediye başkanı seçilirsem Gebze’yi bütün Türkiye’nin imreneceği bir Kültür şehri yapmak için elimden gelen tüm gayreti göstereceğim.
6.Gebze’ye belediye başkanı seçilirsem Bülent Atasayan gibi M.Emin Akın gibi Ahmet Penbegüllü gibi bir belediye başkanı olmaya özen göstereceğim.
5.Gebze’ye belediye başkanı seçilirsem mesaimin büyük bölümünü Gebze halkını canından bezdiren trafik sorunu çözmek için harcayacağım.
4.Gebze’ye Belediye başkanı seçilirsem her ay bütün siyasi parti temsilcilerinin katılacağı toplantılarda faaliyet raporunu anlatacağım hesap vereceğim.
3.Gebze’ye belediye başkanı seçilirsem başkan yardımcılarımı diğer partilerden seçilen meclis üyeleri arasından da seçeceğim.
2.Gebze’ye Belediye başkanı seçilirsem ortalama bir Makam aracı kullanacağım,Başkan yardımcıları dahil hiç bir birim müdürüne (mobil hizmetler hariç) makam aracı vermeyeceğim-Özel kalem-Sekreter kadroları vermeyeceğim.
1.Gebze’ye belediye başkanı seçilirsem kesinlikle maaş almayacağım, Başkanlık maaşımı ihtiyaç sahibi öğrencilere BURS olarak dağıtacağım.
Kocaeli yerel seçimlerine kısa bir süre kala yapılan bu açıklama, gazetemiz tarafından olumlu karşılanmıştır. MHP ile ittifaka hazır bir şekilde seçimlere girecek AKP’nin bütün belediyeleri yeniden 13 -0 yapma ihtimali yüksek görünüyor. Bizlerde bu birbirinden değerli vaatleri için Yüksel Ercan’a teşekkür ediyor, sözlerini kayda aldığımızı beyan ediyor, şimdiden başarılı seçim dönemi geçirerek resmen aday olmasını ve seçilmesini istiyoruz.
Haber : Yusuf Ünel