Selçuklu Düşünce Kulübü, Nisan ayı toplantısında Adalet ve Kalkınma Partisi Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’ı konuk etti. “Yeni Anayasa değişikliğinin Getirdikleri” konu edildi. Türk Eğitim Sen Konferans Salonu’ndaki toplantıya Kocaeli Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Başkanı Yaşar Şanlı, KMKB ve İzmit Türk Ocağı Başkanı Yücel Alpay Demir, Türk Diyanet Vakıf Sen Kocaeli Şube Başkanı Numan Uysal, Türk Emekli Sen Başkanı Ekrem Ertürk, Türk Haber Sen Kocaeli Temsilcisi Yasin Pazar, Yesevî Ocakları Eğitim-Kültür ve Sanat Derneği Başkan Vekili Eren Elmalı, Kocaeli Kent Konseyi ve Aydınlar Ocağı eski Başkanı Dr. İbrahim Kahraman, Kuruçeşme Belediyesi eski Başkanı Ali Kahraman, Türk Eğitim Sen Başkan Yardımcısı ve Selçuklu Düşünce Kulübü eski Başkanı Feyzullah Divli, Türk Eğitim Sen Kartepe İlçe Başkanı Levent Zambak, Kocaeli Alperen Ocakları eski Başkanı İrfan Memiş, TES Kocaeli Üniversitesi Temsilcisi Mehmet Çeliköz, TES Kadınlar komisyonu Başkanı Fetilay Kurt ile TES Şube Yöneticileri ve Selçuklu DK üyeleri katıldı.
SDK Başkanı Tarihçi-Yazar Süleyman Pekin, 2002’den beri faaliyette olan Selçuklu Düşünce Kulübü’nün gri propagandadan Maturidîlik’e kadar birçok farklı konuda onlarca konuşmacıyı ağırladığını ifade etti. Geçen ayı Sadettin Tantan’ı konuk ettiklerini açıklayan Pekin, Halk Oylaması süreci içerisindeki bu ay da Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’ı misafir etmekten memnuniyet duyduklarını beyan etti.
Sonrasında İl Başkanı Şemsettin CEYHAN 94 yıllık Parlamenter Sistem ve kesintiler hakkında bilgi verdi. 1960 Darbesi, 1971 Muhtırası ve 1980 Darbesi ile arada yaşananlar hakkında ayrıntılı bilgiler veren Ceyhan, 82 Anayasası’nın Cumhurbaşkanının yetkilerini arttırdığını fakat sorumluluğunu azalttığını ifade etti. 1960’lardan 2015’lere kadarki zamanı Güney Kore & Türkiye karşılaştırmasıyla aktaran Ceyhan, genel ve yerelde iktidar oldukları 15 yıl boyunca vesayetle de mücadele ettiklerinin altını çizdi.
2001 Ekonomik Krizi ve 2007 Cumhurbaşkanlığı Krizi gibi süreçlerin Parlamenter Sistemin kaoslar ürettiğini gösterdiğini söyleyen Ceyhan, Sayın Recep Tayyip Erdoğan sayesinde bu kaosların ancak aşılabildiğini dile getirdi. 2014’te 3 partinin 60 maddelik bir Anayasa Değişikliği üzerinde anlaşma sağlamasına karşın Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’nin sözünde durmadığını iddia eden Ceyhan, 15 Temmuz Darbesi sonrasında Devlet Bahçeli liderliğindeki MHP ile 18 maddelik bir Anayasa Değişikliği taslağında anlaştıklarını ve 16 Nisan’da da “Yönetim istikrarı, devletin istikbali ve terörle mücadele” adına ‘Evet’ beklediklerini beyan etti.
Sunum sonrasındaki soru-cevap ve katkı-öneri faslında da Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Şemsettin Ceyhan; “Hayır çıkarsa B planınız var mı?”dan Barzani ziyaretinde asılan Kürdistan Bayrağına, KOÜ Öğrenci Konseyi Seçimlerinin iptal edilmesinden TBMM’nin feshi yetkisinin verilip verilmediğine, “FETÖ ve PKK gibi MHP de bizi kandırdı der misini?” den kamu çalışanları arasındaki ötekileştirmeye değin birçok ilginç ve farklı soruya cevaplar verdi. 15 Temmuz’da dış görünüşün önemi olmadığını gördüklerini söyleyerek 16 Nisan sonrasında hangi sonuç çıkarsa çıksın Türkiye’nin kaos gitmeyeceğini de ekledi.
Toplantı bitiminde ise sendika terasında çay ve ikramlar eşliğinde uzun bir sohbet faslı başladı. Salonda süre nedeniyle eksik kalan konular ve sorular burada tatlı bir rekabet eşliğinde işlendi.