Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde 4.5, 4.1 ve 3.9 büyüklüğünde üç deprem meydana geldi. AFAD’ın resmi sitesi güncel bilgi için takip edilebilir.

Kahramanmaraş'ta peş peşe depremler! Üçüncü kez büyük deprem oldumask

Türkiye’nin Kahramanmaraş ilinde bugün meydana gelen depremler endişeye neden oldu. AFAD, saat 17.39’da Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde 4.5 büyüklüğünde bir depremin gerçekleştiğini açıkladı. Ancak deprem kısa süre sonra tekrarlandı ve saat 17.49’da Onikişubat ilçesinde 4.1 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi. İki depremin de merkez üssü Onikişubat ilçesi olarak açıklandı.

Birkaç saat sonra, saat 21.51’de ise üçüncü bir deprem daha meydana geldi. Bu depremin büyüklüğü 3.9 olarak açıklanırken merkez üssü ise Kahramanmaraş’ın Türoğlu ilçesi olarak belirlendi. Depremler sonucunda herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadığı bildirildi.

Kahramanmaraş depremleri, son zamanlarda Türkiye’de sıklıkla gerçekleşen doğal afetler arasında yer alıyor. Bu nedenle vatandaşların deprem ve diğer doğal afetlere karşı hazırlıklı olmaları gerekiyor. AFAD’ın resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları, vatandaşların deprem ve doğal afetler hakkında güncel bilgileri takip edebilecekleri kaynaklar arasında yer alıyor.

 

 

Kaynak: Milli Gazete

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir