Dağcı ve Doğa sporcusu Rıdvan Şükür, Doğa Derneği İstanbul Ofisini ziyaretinde yetkililer ile bir araya geldi, doğa ve çevre projeleri görüştü.
Doğa derneği, ülkemiz doğasının sorunları için yapıcı ve yerinde çözümler getirmeyi kendine ilke edinen bir dernek olarak çalışmalar yürütüyor. Dünya Kuşları Koruma Kurumu’nun (BirdLife International) Türkiye ortağı olan dernek, 9-11 mayıs 2014 tarihinde 16. Türkiye Kuş konferansını düzenlemişti . Rıdvan Şükür, katıldığı 16. Türkiye kuş konferansının kendisi için verimli geçtiğini söyledi. Görüşmede Doğa derneği – Bozkır program koordinatörü Itri Levent Erkol, Gebze bölgesinde öğrencilere ve sivil topluma yönelik “Doğa Farkındalığı” seminerleri ve toplantıları düzenleyebileceklerini söyledi. Talep olması halinde yerel kuş gözlem topluluklarının oluşmasına katkı sağlayabileceklerini belirtti.
Doğa derneği kuş gözlem sorumlusu Evrim Tabur, misyonlarının “Doğa ve insanı bir bütün halinde ele alarak başta “Önemli Doğa Alanları” olmak üzere tüm Türkiye sathında doğanın yaşamasını sağlamak” olduğunu söyledi. Ayrıca dernek, 234 canlı türünün ve 20’yi aşkın doğal alanın korunması için çalışmalarına devam ediyor. Rıdvan Şükür’ün dernek ziyaretinden memnun olduklarını söyleyen yetkililer, bir doğa projesinde Şükür ile bir araya gelmek istediklerini ifade ettiler.
