
Refleks Akademi Refleksoloji Merkezi bünyesinde kurulan Refleksoloji İhtisas ve Uygulama Derneği’nin tanıtım toplantısı dün sabah Kandıra sapağında bulunan Teona Otel’de gerçekleştirildi. Dernek Başkanı Bilal Yalçıner’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına dernek üyeleri de katıldı.
Yapılan kahvaltı sonrası ilk olarak sözü alan Yalçıner, “ El ve ayak tanı çevresi, yüzeyi iç ve dış kenarlarındaki varlığı kabul edilen noktalara manuel olarak belli sistematik tekniklerle uygulanan Acupure bir terapi şeklidir. Refleksoloji terapi bin 200 yıllık geçmişi olan Komplementer Tıp (destekleyici-tarayıcı tıp)alanında en ön sıralarda yer almaktadır. Türkiye ve Avrupa’nın ilk ve tek refleksoloji terapi yapan merkezidir. Biz bu merkezde sadece terapi yapıyoruz. Sadece insanlara fayda sağlamayı amaç ediniyoruz. Biz gelen teşhisli hastalarla çalışıyoruz” dedi.
BÜTÜN FELÇ PROBLEMLERİNE UYGULAMA YAPIYORUZ
Refleksoloji terapisinin uygulama alanlarından bahseden Yalçıner, “Günümüzde bir çok hastalığa iyi gelen tedaviye yardımcı etkisi sayesinde terapötik düzeyde önemli bir yere sahiptir. Refleksoloji terapisinin uygulama alanlarından bahsedecek olursak; beyin felci, felç-inme, yürüme bozuklukları, bel-boyun fıtığı, eklem ağrıları, zihinsel yetersizlikler, öğrenme güçlüğü, otizm, asperger, rett sendromu, gelişim geriliği, konuşma problemleri, alt ıslatma vb alanlarda uygulama sağlamaktayız” dedi.
3 ANA ALANDA TEDAVİ SAĞLANIYOR
Rekleks Akademi olarak engelli refleksolojisi, sağlık refleksolojisi ve bebek refleksolojisi olmak üzere 3 ana alanda tedavi sağlamaktayız. Engelli refseksolojisi; serebral palsi (beyin felci), spina bifida, duschenne muscular distrofi, gelişim geriliği, otizm, asperger, rett sendromu, mental retardasyon, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğubu tedavi etmekteyiz” dedi.
STRES VE MİDE PROBLEMLERİNE ÇÖZÜM
Sağlık refleksolojisi alanından bahseden Yalçıner, “Bel-boyun fıtığı, eklem-yürüme bozuklukları, EMES (multipl skleroz) nörolojik problemler, bağışıklı sistemi, astım, bronşit, panik atak, depresyon, stres, mide, reflü, kabızlık,zayıflama, düşük-yüksek tansiyon ve regl ağrılarında tedaviler yapılmaktadır” dedi.Bebek refleksolojisden de bahseden Yalçıner, “Mikro sefali, hidro sefali, lizan sefali, kabızlık, uykusuzluk, kolit, zeka problemleri, boy uzatma gibi rahatsızlıklarda yardımcı olunmaktadır” şeklinde konuştu.






