
Kırım milislerine 258 milyon ruble ayrılacağına dair kararname Kırım Bakanlar Kurulu tarafından 23 Aralık Salı günü kabul edildi.
Kabul edilen kararnameye göre alay komutanının aylık ücreti 27 bin ruble (490 dolar), yardımcısının 26 bin ruble, bölüm başkanların 22 bin ruble, müfettişlerin 13 bin ruble olacağı bildirildi.
İyi performans gösteren milisler, maaşın yüzde 100 kadar ödül alabilecek. Bunun dışında maaşın yüzde 25 kadar primler de öngörüldü.
İlgili kararnamede belirtilen tutarın, maaşın yanı sıra araba, otobüs, kamyon ve zırhlı araçların satın alımı için harcanacağı belirtildi.
Rusya’nın Kırım’ı ilhak etmesiyle sonuçlanan olaylar sırasında Kırım milisleri tarafından birçok saldırı ve diğer yasadışı faaliyetler düzenlenmişti. Örneğin, Kırım milisleri yerli ve yabancı muhabirlere saldırarak, para ve diğer maddi değerleri çalıyordu. Kırım milislerinin saldırılarına uğrayan bazı basın mensupları yaralanmış, birkaçı esir alınmış, ama daha sonra serbest bırakılmıştı. Kırım milislerinin Ukrayna askeri birliklerine düzenlediği silahlı saldırıların birçok videosu da internette yayımlanmıştı
Kırım’da kaçırılan ve vahşice öldürülen Kırım Tatarı Reşat Ametov’un Kırım milisleri tarafından kaçırıldığına dair video kanıtı da mevcut.
QHA